Fysisk konsultasjon på klinikk

Selv om svært mange konsultasjoner kan foretas digitalt, er det likevel både ønskelig og nødvendig for mange å møte fysisk for best mulig oppfølging.

En fysisk konsultasjon er nødvendig ved følgende situasjoner:
  • Ved nyoppståtte nevrologiske tegn eller symptomer
  • Etter et traume eller ulykke
  • Dersom en fysisk undersøkelse er nødvendig for å bekrefte eller avkrefte en diagnose
  • Dersom det er nødvendig med en vurdering av hodet, nakke, rygg, kjeve eller andre strukturer for å kartlegge hvilken behandling, råd eller øvelser som er best egnet
  • Dersom pasienten ikke er komfortabel med en digital konsultasjon
  • Dersom videre behandling innebærer manuelle teknikker, som triggerpunktbehandling, massasje, tøyninger og/eller mobilisering/manipulasjon
  • Fysisk konsultasjon er også nødvendig hos din fastlege i starten av et forløp, da blodprøver og andre undersøkelser er viktig for å utelukke andre årsaker.  

Bestill time her.

Om du bor i nærheten av klinikken, eller ønsker å reise hit, kan det anbefales å ta den første konsultasjonen fysisk for å være helt sikker på at den første vurderingen blir så grundig som mulig. Om ikke fysisk konsultasjon er mulig eller ønskelig første gang, vil vi som regel kunne vurdere digitalt om det er akutt behov for videre fysisk undersøkelse eller behandling, eller om det kan vente.

Den første fysisk konsultasjonen vil innebære kartlegging av din hodepine. Vi vil ha en samtale og finne ut av hvilke mål du har med oppfølgingen. Noen ønsker kun å finne årsaken til hodepinen og en diagnose, andre ønsker i tillegg behandling og forebyggende tiltak.

Den fysiske førstegangskonsultasjonen vil fortsette med en grundig klinisk undersøkelse, inkludert observasjon, nevrologisk undersøkelse, testing av nakke, rygg og kjeve og palpasjon og lett trykk på relevante punkter, for å vurdere hvor hodepinen kommer fra.

Vi vil forsøke å få til så mye som mulig den første konsultasjonen, inkludert å legge en plan for videre oppfølging. Det kan være nødvendig å opprette dialog med din fastlege, nevrolog eller røntgeninstitutt for eventuelle andre undersøkelser, og å legge en best mulig tverrfaglig plan, selvsagt med ditt samtykke.  Om ikke det allerede er gjort, vil det som regel også være nødvendig å starte en hodepinedagbok, da det kan være avgjørende for å treffe riktig diagnose og skreddersy videre behandling.

Limiceph

Hvem kan hjelpe
deg?

Konsultasjonene for hodepine både digitalt og fysisk foretas av klinikere med en mastergrad i hodepine. Har du hjernerystelse, har vi også klinikere med sertifisering innen hjernerystelsesrehabilitering.